He Som Hänn Hä Hänn Hänna!

Sitter i kyrksalen och skriver. Sista kvällsmötet och är över och visningen av bilder och filmer från veckan som gått är just slut. Tröttheten efter en fullspäckad vecka blandas med otrolig tacksamhet över denna erfarenhet och kryddas med en nypa vemod att det hela strax är över. Men än finns det saker att berätta om.

Igårkväll var det som redan nämnt den traditionella Påsksmällen. Veteraneras kväll. Påsklägertradition av ädlaste slag. Runt om i byn vandrade deltagarna till olika stationer den ena mer kreativ än den andra. Det sköts paintball på självaste påskharen, närkontakten övades då apelsiner transporterades från haka till haka, aptiten retades då marshmallows proppades in i munnen tills de hotade att komma upp igen och uthålligheten testades i vem som orkar hänga längst i en stock. Alltsammans egenskaper som är livsviktiga för överlevnad i Slussfors.

Idag bar det en sista gång ut på skotrarna, denna gång för orientering. Det blev en utmaning som vägde tungt i och med tögraderna och blötsnön. Många och långa blev faståkningarna, men vad gör väl det? En av dagens uppgifter var ju att fotografera bästa skoterkraschen!

Jag råkade i förväg besitta vetskapen att våra kära talare oroat sig lite för hur de skulle kunna hålla folk vakna under kvällens möte. Tröttheten efter en intensiv vecka tär på de allra flesta av oss. Men den oron visade sig helt obefogad! När Petrus med stora stövlar stegar in i Slussfors Adventkyrka och på bredaste norrländska berättar om sin erfarenhet tillsammans med ”hän Jesus” så var allas uppmärksamhet fångad. En rolig och berörande avslutning på Påsklägret med inbjudan att komma och se en Gud som ger andra chanser. Stort tack till Tobias och Liane för en fantastisk insats den här veckan. Ni har berört många och vi tackar Gud att han använt er.

I det jag inser att detta är mitt sista blogginlägg för den här gången känner jag en viss frustration. Det fanns ju så mycket mer jag hade velat dela med er! Det har ju hänt så mycket mer som aldrig dokumenterades! Skratt och skämt i matkön. Djupa samtal med vänner man inte sett på länge. Nya vänskapsband som vuxit fram. Sånger som sjungits. Böner som blivit besvarade. Lekar som lekts och äventyr som aldrig tagit slut. Så till alla er som varit här, och alla er som inte kunnat vara här vill jag rikta en sista uppmaning: Kom tillbaka nästa år! För He Som Hänn Hä Hänn Hänna!

Tack alla för ett fantastiskt Påskläger 2015!

PÅSKLÄGER1511PÅSKLÄGER1525 PÅSKLÄGER15129 IMG_3609 IMG_7487IMG_3615

1. vivianne

Verkligen roligt att följa påsklägerbloggen. Känns som man varit med. Du har lyckats på ett otroligt sätt att fånga mentalitet, stilen och karaktärerna där uppe. Tack för att vi här nere fick vara med.