Kom och se!

Så var det då äntligen dags för Påskläger igen! Sitter i kyrksalen och kan knappt förstå att det redan gått ett år sedan sist jag satt här. Man kommer snabbt in i Påsklägerstämningen. Förra året hade jag privilegiet att vara talare, i år har jag fått förmånen att vara bloggskribent.

Tidigt imorse lämnade jag ett Ekebyholm kantat av blåsippor och nu har jag och ca 78 andra anlänt till ett Slussfors där vintern ännu håller sitt vita grepp. Förväntningarna är på topp och som sig bör har det intensiva schemat redan dragit igång. Vid kvällsmat satt jag och såg mig runt och kunde inte låta bli att le när jag såg alla de glada återseenden som detta Påskläger innebär. Från när och fjärran har människor samlats för denna speciella vecka av social och andlig gemenskap. Vänner man inte sett på länge. Och vänner man ännu inte lärt känna.

Årets talare, Tobias och Liane Edlund har haft sitt första kvällsmöte och slagit an tonen för veckan med temat ”Kom och se”. Vi har fått följa med Andreas och Natanael i deras första möte med Jesus och ta emot inbjudan att komma och möta en Gud som ser oss precis där vi är.

Just nu pågår lära-känna-lekar i idrottshallen där merparten av oss senare ikväll ska sova. För sova behöver vi! Imorgonbitti går turen till fjälls med skotrar och skidor och gott humör. Så för nu säger jag god natt och vi hörs igen imorgon.

/Kristina Thorn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *