Kramp i fingrarna och tårar i ögonen!

Den här dagen har gett mig två saker. Kramp i fingrarna och tårar i ögonen. Låt mig förklara.

Kramp i fingrarna. Idag bar det återigen av med skotrar upp på fjället. Jag minns inte sist jag hade så mycket kläder på mig. Fyrdubbla tröjor under jackan, tredubbla byxor under täckbyxorna och strumpor i flera lager! Men så lyckades inte heller den arktiska vinden att förstöra min dag. Upp på fjället bar det till en underbar dag med solsken, bländande vackra vyer och sådan härlig gemenskap som man bara upplever när man är tillsammans med vänner ute i Guds skapelse.

Det föll på min lott att åka ”Slussfors bussen”, d.v.s. en skoterdragen, hemmabyggd släde med nio bussäten fastmonterade. Bussen må förefalla komplett med säkerhetsbälten och allt, men låt inte skenet bedra. Säkerhetsbältena får inte användas! Varför? För om, eller rättare sagt när, bussen tippar vill du inte sitta fastspänd på den. Detta lämnar passagerarna med absolut ingenting som håller dem kvar på åket, och absolut ingenting nämnvärt att hålla sig fast i. Det är var jag kallar brutalt roligt! Problemet var bara att ju längre vi for desto fler bitar föll bussen sönder i. Till sist satt vi bara tre passagerare kvar med känslan att släden när som helst skulle kollapsa totalt och någon gran eller snödriva bli vår slutstation. Medan snön yrde upp och isprojektilerna studsade på glasögonen försökte vi krampaktigt klamra oss fast både vid de återstående sätena och vid hoppet om att inte behöva pulsa i snön hela vägen hem. Helt enkelt brutalt roligt!

IMG_3572

IMG_3573

Tårar i ögonen. För det första har jag idag (liksom så många andra dagar här uppe) fått skratta tills ögonen rinner. Till alla er som inte varit på Påskläger vill jag verkligen rikta uppmaningen att komma hit nästa år! Om och om igen imponeras jag både av aktiviteterna, den andliga stämningen och den härliga gemenskapen tillsammans med både nya och gamla vänner. Påskläger i Slussfors är verkligen ett roligt läger!

För det andra hade Tobias ett mycket gripande möte ikväll om Tomas Tvivlaren. Nog känner vi väl alla igen oss i tvivlen, i frågorna, i osäkerheten ibland? På ett mycket personligt sätt framförde Tobias inbjudan att komma och se en Gud som möter oss i våra tvivel, en Gud som inte ger upp på oss, en Gud som inte är färdig med oss. En stark påminnelse om Guds nåd och kärlek som aldrig tar slut oavsett hur det i stunden känns. Kom och se en Gud som tror på tvivlare.

Just nu pågår Påsksmällen. Men jag tror bestämt att rapporteringen från den får sparas till morgondagen. Jag säger tack och god natt.

IMG_3576 IMG_3600 IMG_3601

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *