Varning för lekande barn!

Kvällsmötet är nyss slut och medan matsalen fylls inför kvällens Tippa Rätt aktiviteter sitter jag kvar i kyrksalen och reflekterar över dagen.

Imorse samlades vi allihop vid hockeyplan för uppställning inför skoterturen. Passande nog hade någon ställt ut en gul varningsskylt mitt i samlingen med texten ”Varning för lekande barn!” På något vis fastnade den texten i mitt huvud och har färgat min syn på den här dagen. För nog är vi väl egentligen bara en stor samling lekande barn som samlats här?! En skara vuxna barn som för en vecka släpper alla hämningar och bara leker! Leker med hopp och skutt i snön. Leker i matsalen. Leker i idrottshallen. Leker med snabba skotrar, vrålande motorer, skidor och snowboards. Barn som låter fartvinden piska ansiktet tills mungiporna är fastklistrade vid öronen när man susar fram över de vita vidderna!

Idag bar turen till de mäktiga fjällen. Och Gud visade oss sin vackra skapelse från dess bästa sida. Blå himmel, strålande sol och gnistrande vit snö. En stilla lycka fyllde mig när jag satt där högt uppe på en topp och blickade ut över omkringliggande berg och dalar. En känsla av frid i vissheten att allt detta storslagna och vackra är skapat av vår mäktige Far som älskar oss. Att Han som gjort allt detta stora också bryr sig om de små detaljerna i våra liv.

På väg hem igen hände det som inte får hända. Ett träd ställde sig i vägen för en av våra tolkare och orsakade en frontalkrock. Efter en stunds dramatik, omlokaliseringar i skotrar och pulkor och köbildning i skoterleden kunde vi tack och lov konstatera att både tolkare och träd klarat sig relativt bra. En svullen handled, blåmärken och en smärre chock blev dagens allvarligaste skador. Vi tackar Gud att det inte blev värre och ber om fortsatt beskydd för resten av veckan.

Väl hemma började solens många timmar göra sig påminda. Överallt ser man rosiga ansikten och solbrända näsor. Kvitton på en lyckad dag. Jag hör hur skratten och ropen från matsalen stiger och tänker igen att vi sannerligen är en skara vuxna barn här i Slussfors just nu. Barn som fullständigt hänger sig åt glädjen i att bara existera i denna Guds sällsamma värld. Så till alla er som råkar ha vägarna förbi de närmaste dagarna vill jag rikta denna uppmaning: Sakta ner. Kom in och var med. För här finns gott om lekande barn!

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *