Vildmännens land!

En duns. Ett plask. Ett jubelvrål från publiken. Välkommen till årets upplaga av Vildmannautmaningen! Men ok…jag ska väl ta dagen i kronologisk ordning.

Sov morgon! Tack och lov! Efter att ha varit vaken sent inatt och beskådat ett grönskimrande norrsken var det välkommet med en timmes extra sömn imorse. Därefter Bibelstudium och Gudstjänst i en kyrksal fylld till bristningsgränsen. Tobias Edlund berättade om Gud vill öppna våra ögon och låta oss se både andligt och fysiskt.

Efter en utsökt lunch bar det av till Vinterland, dvs hockeyplan. Här stod vi återigen mållösa inför Slussforsarnas kreativitet och uppfinningsrikedom. En spektakulär äventyrsbana med trampoliner att hoppa på, snötunnlar att kravla sig igenom, hinder att forcera och madrasser att glida in i mål på hade byggts upp helt i snö (med undantag för trampolinerna och madrassen då såklart)! Det blev många skratt för oss åskådare när den ena efter den andra tog sig an utmaningen att forcera denna bana på kortast möjlig tid. Raden av vackra vurpor, stoiska störtdykningar och graciösa glidningar tycktes oändlig. Som segrare i herrklassen stod till sist Niklas med den fenomenala tiden 13 sekunder. I damklassen stod Esther för en lika enastående seger med 17 sekunder. Stort grattis till båda! Och stort grattis till alla som inte bröt nacken utan slapp undan med endast blåmärken, bulor och blotta förskräckelsen.

(OBS: Om någon som läser detta har bilder från äventyrsbanan så får ni gärna dela med er av dem!)

På kvällsmötet berättade Liane om Nikodemus och utmanade oss att våga ta ställning för Jesus. Han har tagit ställning för oss och gett sitt liv för var och en av oss. Jag måste inflika att mitt i alla de roliga utomhusaktiviteterna här så är de andliga mötena inte att förglömma. Morgon och kväll blir vi andligt påfyllda med mat för själen. Vi blir om och om igen utmanade att komma och se hurdan Gud verkligen är.  Jag vill rikta ett stort tack till Tobias och Liane för deras engagemang och allt de delar med oss.

Och så kom vi då äntligen fram till Vildmannautmaningen! En stor bassäng byggs av snö och fylls med iskallt vatten. Över denna dödens grop läggs sedan ett par stockar. Uppgiften för aspiranterna till segern är sedan att balansera på stocken och samtidigt slå ner sin motståndare med hjälp av en säck. Förloraren störtar ner i ishavet medan segraren kommer ett steg närmare att vinna årets speciella Påskläger-mössa. (Kan inte låta bli att tänka att det är stackaren i isvattnet som behöver mössan mer egentligen, men men…. Nu är det Slussforsregler som gäller) Detta spektakel skulle i för vilken sörlännings som helst te sig som rena rama galenskapen, och det är det också. Men det är ju just det som är så vansinnigt roligt! Anmälningslistan var fullklottrad av ivriga, nervösa, segervissa och skräckslagna delatagare. Alla hade dessutom fått välja ut ett eget smeknamn att kallas upp under av sepakern samt en låt som skulle spelas i högtalarna när kombattanten gjorde sin entré på arenan. Ojojoj vilka shower vi bjöds på! Självaste Clark Kent dök till och med upp i för små kalsonger. Efter många nervkittlande drabbningar stod till slut Saralie och Niklas som segrare i årets Vildmannautmaning. Bastu och varma duschar blev allas belöning efter ännu en dag av äventyr!

IMG_3499

IMG_3514 IMG_3526 IMG_3534 IMG_3536 IMG_3541 IMG_3551 IMG_3556 IMG_3562 IMG_3563

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *